På lag med både kunstig og menneskelig intelligens – historien om Erke

Et rungende og muntert "god morgen" går gjennom luften og innom alle cellekontorene idet Erke-Per starter dagen på FUSST. Han er morgenfuglen, den kronisk smilende people personen som knytter bånd med alle han møter.

Erke-Mikael kommer gjerne noen få minutter senere etter å ha levert i barnehagen, men er like blid og engasjert som sin medgründer Per. Selskapet har ikke rukket å feire sin første bursdag enda, men denne duoen er allerede i full sving med å realisere sin visjon om å lage en enklere digital hverdag for alle.

I Store norske leksikon kan man lese at "Erke" er en forstavelse som betyr "ledende, den fremste eller i høyeste rang"- og med denne definisjonen i bunn er det lett å forstå at disse guttene legger listen høyt. De har hentet sin inspirasjon fra hvordan TikTok har bygget opp navigasjon og presentasjon av sitt digitale innhold, og er nå i gang med å revolusjonere dagens nettsider og måten vi bruker dem på.

Mikael Åsbjørnsson-Stensland har lang fartstid som utvikler og konsulent i IT-bransjen, og har spisskompetanse innen web- og internetteknologi. Per Andersen er kommunikasjonsguruen, og har etter mange år i bransjen opparbeidet en ekspertise innen merkevarebygging, innholdsproduksjon, kommunikasjonsrådgiving og prosjektledelse.

Med sansen for effektivisering og hjerte for inkludering

To av hovedingrediensene i oppskriften til Erke er solid fagkompetanse og kunstig intelligens. Disse gutta har ingen planer om å gå inn i bakvendtland, men ønsker heller å benytte seg av alle fordelene som dagens KI-teknologi innbyder til.

Når deres egen løsning er klar, vil den ta brukeropplevelse og kundereise til helt nye høyder. For bedrifter vil dette i oversatt betydning representere en mulighet for økt inntjening og potensielt store kostnadskutt knyttet til kundeservice og support.

Selv om Erke er opptatt av kost-nytte, så er det inkludering de brenner aller mest for. Selskapet setter teknologiutvikling og mental helse i samme setning og de ønsker å gjøre noe med det faktum at 20 % av befolkningen over 16 år opplever digitalt utenforskap. Erke ønsker å hjelpe folk inn i det digitale fellesskapet gjennom egen teknologi som gjør at navigasjon av, og innhold på, nettsider presenteres på brukerens premisser. Kort fortalt vil brukeren selv kunne medvirke til hvordan en nettside de er inne på presenteres, noe som gjør den mer relevant og lettere å navigere.  

Om å gå sammen med noen

I kontorfellesskapet i Hetlandsgata på Bryne kjenner alle Erke - og alle kjenner Erke. Og selv om det lille selskapet bare har to ansatte, føler de på ingen måte at de er alene. "Fusst er som et velfungerende kollektiv med folk som heier på hverandre, og så huser det en enorm mengde kompetanse. Og i Vekstpartner har vi funnet en 'medvandrer', med hjertet på rett sted. De har blant annet hjulpet oss inn mot Lokalkapital Jæren og mulighetene som ligger der," forteller de to gründerne.

Per forteller ivrig videre at Vekstpartner har vært til uvurderlig hjelp for selskapet ved å stille viktige og kritiske spørsmål som utfordret og formet ideen de satt med. Samarbeidet ledet videre til at Erke kvalifiserte for et modningsstipend gjennom Lokalkapital Jæren, noe som har vært helt avgjørende for å kunne realisere planer for kommersialisering og deres tilnærming til markedet. "Vekstpartner har hjulpet oss med tett sparring hele veien og har vært en viktig døråpner både inn mot enkeltpersoner og nettverk," sier Per.

Det er ingen tvil om at Erke nå har begitt seg ut på en spennende reise, og alt tyder på at de vil kunne være en betydelig bidragsyter i den pågående digitale revolusjonen, hvor kunstig intelligens er i førersetet. Med begge hendene på rattet styrer de målbevisst mot en digital fremtid hvor menneskelig- og kunstig intelligens spiller på lag, og hvor digitalt utenforskap er noe som hører fortiden til.

Lokalkapital Jæren er en stiftelse hvor formålet er å bidra til lokal verdiskapning, entreprenørskap, nyskaping og vekst i kommuner som Jæren Sparebank til enhver tid definerer som sitt nedslagsfelt. Stiftelsen bidrar med nettverk, kapital og kompetanse - og fungerer som en risikoavlastende partner både for virksomheter som er i etablering- og tidligfase.
www.lokalkapitaljaeren.no

Ta kontakt og skriv din egen historie

Hilde Sjo Tavares
Mail ikon
hilde@vekstpartner.no
Telefon ikon
91121080

Brynebu på flyttefot til Sirevåg. Glad i entreprenørskap, spennet mellom strategi og detaljer - og i jærstrendene.

Kiropraktor med internasjonal gründererfaring.

Linked in ikon sort
Møyfrid Risdal
Mail ikon
moyfrid@vekstpartner.no
Telefon ikon
47601985

Trivelig jærbu som har blitt byas. Glad i struktur, kommunikasjon - og i strikketøyet.

Erfaring med forretningsutvikling. Daglig leder.

Linked in ikon sort