Hjelp til hjelperne – historien om Kakadu

«Det passer jo aldri, så kanskje det passer best nå?», sa Ingvild Erøy og Hege Fiskå i begynnelsen av 2020. De sa opp jobbene sine, satte seg ned på hjemmekontoret i Erfjord, og startet Kakadu.

Hege og Ingvild holder for tiden hus blant vintagemøbler og grønn beplantning hos kontorfellesskapet Innoasis. Siden oppstarten for over to år siden, har Kakadu virkelig blitt satt på kartet. Media har fått kakaduen i kikkerten, og med god grunn. Selskapet sitter nemlig på løsningen på et hurtigvoksende samfunnsproblem; Å lære de som henger etter digitalt å bruke teknologi som mange av oss tar for gitt, og samtidig gi familiens IT-ekspert en velfortjent ferie.

Kakadu er verktøyet, og gjennom det kan bedrifter som Kolumbus, nettavisen eller banken lage oppskrifter for sine kunder som lærer dem å for eksempel logge inn i nettbanken eller kjøpe seg en bussbillett.

Vi i Vekstpartner traff på Kakadu i oppstartfasen, og var så heldige at vi fikk være med på reisen.

På Innoasis er det eksotisk fuglekvitter på høyttaleranlegget, og Hege og Ingvild forteller med friskt engasjement om selskapet sitt, og om samarbeidet de har hatt med oss i Vekstpartner. Hege og Ingvild har selv kjent på frustrasjonen som medfølger det å være familiens faste IT-konsulent, og har stor forståelse for de som sliter. Deres mål ble å tette gapet mellom mennesker og teknologi, og gi de som henger etter større muligheter for å ta del i den digitale hverdagen.

Vekstpartner som veiviser

«Vi traff Atle i Vekstpartner da vi ble en del av Gründerhubs oppstartprogram for to og et halvt år siden. Han nærmest bombarderte oss med eksperthjelp fra første sekund, og vi tenkte ‘Wow, her er det mye å hente!’»

Vekstpartner møtte Kakadu i idéfasen, og vår oppgave ble å hjelpe dem med å navigere oppstartsverdenen, tilrettelegge for vekst, og bistå med markedsavklaring og i søknadsprosesser.

«Det er utrolig mye en skal mestre og holde styr på, og så mange ting vi ikke hadde forutsetninger for å vite noe om. Det å ha noen å lene seg på som virkelig vet hva de driver med er gull verdt for enhver oppstartsbedrift. Vekstpartner lærte oss å navigere virkemiddelapparatet, og hjalp oss med å legge trappetrinnene videre fra der vi var. At vi klarte å komme oss helt hit vi er i dag uten en emisjon, kan vi takke Atle og Trude Marit i Vekstpartner for. Og at vi fant ut hvor vi kunne søke støttemidler, der har Atle virkelig svart belte!», ler Fiskå og Erøy.

Siden oppstarten i begynnelsen av pandemien har Kakadu vært på manges lepper, og tiltrukket seg en del større kunder som Schibsted og BankID. Vi i Vekstpartner er stolte av å ha vært en del av eventyret, og vi gleder oss til å se hvordan veien videre ser ut for Hege og Ingvild. Takk for tilliten!

Ta kontakt og skriv din egen historie

Atle Riskedal
Mail ikon
atle@vekstpartner.no
Telefon ikon
98298200

Stødig jærbu med føttene godt planta på Bryne. Glad i å se muligheter, koble mennesker - og i å brenne bål.

Solid erfaring med utvikling av oppstartsselskaper.

Linked in ikon sort