Å skape fleksibilitet - historien om Remote

Hva er det som får oss til å velge én arbeidsgiver over en annen? Er det en ting som stadig klatrer høyere opp på lista, så er det fleksibilitet. Dette hadde Ole Henrik Golf fra Mandal lagt merke til, og det ga han en idé.

Alt i ett – fra hvor som helst

Ole Henrik Golf er CEO i Remote Norge, og driver to kontorfellesskaper i Mandal. Denne dagen holder han til på fellesskapet Inhaus, et vakkert kontor med lyse vegger, designmøbler og sjøutsikt. I 2019 satte Ole Henrik i gang et tilflytterprosjekt med mål om å tiltrekke flere fjernarbeidere og markedsføre Mandal som et godt sted å jobbe. Prosjektet ga resultater, og ble etter hvert lansert i flere småbyer rundt om i landet. Ole Henrik satt igjen med følelsen av å være inne på noe. En idé dukket opp, og den måtte få et navn. Han fikk med seg selskapet Ymir på eiersiden, og løsningen ble døpt Remote.

Remote er programvare som gjør det enkelt å håndtere ansatte som jobber fra ulike kontorfellesskap. Gjennom Remote kan selskaper gi sine ansatte tilgang til hundrevis av kontorfellesskap, uten å måtte forholde seg til hundrevis av leverandører. Én app for adgang og booking, én kontrakt, én faktura. De ansatte får fordelen av en fleksibel arbeidshverdag, mens selskapene gjør seg mer attraktive som arbeidsgivere ved å kunne tilby nettopp fleksibilitet.  

«Da idéen dukket opp begynte vi å snakke med kontorfellesskap rundt om i landet og med større selskaper med mange ansatte som jobber borte. Antall fjernarbeidere har økt noe voldsomt etter pandemien, og det ble fort tydelig at den største utfordringen for selskapene var å håndtere mengden fjernarbeidere på en god måte. Her så vi at det var et marked. Løsningen ble å gjøre Remote til det eneste bindeleddet mellom kunden, altså selskapene, og mengden kontorfellesskap som finnes i Norge.», forteller Ole Henrik.

Vekstpartner kom i kontakt med Ole Henrik i februar 2022, og har hjulpet Remote med å konkretisere prosjektet og få utløst midlene de trengte til å komme i gang.

Straks i mål

«Etter å ha hjulpet oss med å utløse den første støtten hos Innovasjon Norge, koblet de på Startup Invest, som driftes av Vekstpartner. Startup Invest gjorde en investering i Remote, og kom inn på eiersiden. Atle i Vekstpartner er en enormt bra fyr å ha på laget. Han har vært en døråpner og forkjemper for oss, og det er mye på grunn av han at vi har fått det nettverket vi nå har med kontorfellesskap i Stavangerområdet. I tillegg har vi jobbet i noen uker sammen med Trude Marit. Hun hjalp oss med å få konkretisert målene våre, og med å utarbeide en kommersiell strategi.», forteller Remote-gründeren, og fortsetter:

«Vekstpartner har vært en utrolig god støtte for oss i alle deler av prosessen. De er enkle å forholde seg til, og kommer ofte på nye idéer og løsninger uten at vi må be om det. Vi har hele veien følt at de oppriktig bryr seg både om oss som gründere og om prosjektet vårt.»

Utviklingen av programvaren Remote har nå kommet såpass langt at lanseringen ligger like rundt hjørnet. Helt siden oppstart har en rekke selskaper og kontorer vist interesse for produktet, og planen er å få de første kundene ombord før året er omme.

Vi i Vekstpartner er mer enn remotely entusiastiske for Remote. Dette tror vi på! Vi takker for tilliten, og gleder oss til fortsettelsen.

Ta kontakt og skriv din egen historie

Atle Riskedal
Mail ikon
atle@vekstpartner.no
Telefon ikon
98298200

Stødig jærbu med føttene godt planta på Bryne. Glad i å se muligheter, koble mennesker - og i å brenne bål.

Solid erfaring med utvikling av oppstartsselskaper.

Linked in ikon sort